Infoartnet - Web Média Marketing

Tartalmi elemek blogosan (címke alapján) típusú menüpont *

A menütípus funkciója

Ez a menütípus, egy kiválasztott címke tartalmi elemeit blogosan listázva jeleníti meg a weboldalon. elsősorban multisite rendszerben érdekes a használata, ahol több aldomainről (alportálról) tudunk a címke alapján információkat listázni egy adott site-on Pl.: központi site.

Megjegyzés: A használati útmutatónak ez a fejezete csak a címében szereplő menütípussal foglalkozik. A menükezelés általános ismertetését, a "Tartalom kezelés / Tartalmak megjelenítése a weboldalon" témakör alatt, a "Menükezelés" című fejezetben találja.

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a weboldalon és a szerkesztőfelületen

Központi site főoldala egy címke alapú hírlistázóval Címke alapú blog megjelenése

FONTOS:

A rendszerben szükséges legalább egy címke létrehozása vagy megléte - TARTALOM/CÍMKEKEZELŐ

Tartalom/Címkekezelő

 

A tartalmi elemeket a kategóriájuktól függetlenül ehhez a címkéhez is hozzá kell rendelni

Tartalmi elem címkéhez rendelése

 

 A menükezelőben a címkét hozzá lehet rendelni egy menüponthoz itt be lehet állítani a további paramétereket

Menükezelő - címke típusú blog beállítása

 

A menütípus paraméterei

Ennek a menütípusnak a kiválasztásakor, a "Paraméterek" alatti szürke hátterű felületen, automatikusan a következő - csakis erre a menütípusra jellemző - plusz adatok jelennek meg a felvételező boxban:

 • Címke: A "Címke" alatti első két ikonnal két különböző felületet aktiválhat, ugyanannak a célnak az eléréséhez.

  Az Ön számára szimpatikusabb felületen válassza ki azt a konkrét címkét, amelyhez kapcsolódó tartalmi elemeket erre a menüpontra klikkelve, blogosan meg kíván jeleníteni a weboldalon.

  A kiválasztott címke megnevezése az ikonok alatt látható. A harmadik "kuka" ikonnal, ezt az aktuális címkeválasztást törölheti.

  A következő képeken a két címkeválasztó felület látható.

   

  Ha a most következő paraméterek bármelyikénél a mezők, vagy az "igen" és "nem" rádiógombok előtti jelölőnégyzet aktív ("pipa" van benne), akkor az adott paraméter értéke az ennél a menütípusnál értelmezett magasabb, Globális vezérlési szint azonos beállításából öröklődik erre a szintre. Ha a jelölőnégyzet inaktív (üres), akkor itt kell beállítania az adott paraméter értékét a mezőbe beírva, illetve az "igen" vagy "nem" rádiógomb aktiválásával.
 • Teljes szélességű elemek száma: Az ebbe a mezőbe írt számmal azt határozhatja meg, hogy a tetszőlegesen sorbarendezett tartalmi elemek közül, az első "hány db" tartalom bevezetője legyen látható a megjelenítő felület teljes szélességében.

  Megjegyzések
  :
  • A teljes szélességű megjelenítés kizárólag az első oldalra érvényes, a lapozást követően - a második oldaltól a lista végéig - ez az opció nem él.
  • A megjelenítő felület általában nem azonos a maximum 4 hasábnyi oldalszélességgel, hanem annak csak egy vagy több hasábnyi részét fedi le.
 • Bevezetős elemek száma: Az ebbe a mezőbe írt számmal azt határozhatja meg, hogy egy képernyőn összesen hány darab, nem teljes szélességű bevezető szöveg jelenjen meg.
 • Oszlopok száma: Az ebbe a mezőbe írt számmal azt határozhatja meg, hogy a tartalmi elemek bevezető  szövegének a megjelenítésekor, a megjelenítő felület hány oszlopra legyen bontva, vagyis a sorban következő tartalmi elemek közül, hánynak a bevezetője kerüljön egymás mellé, a megjelenítő felület teljes szélességében.

  Lapozáskor (a 2. oldaltól az utolsóig) a "Bevezetős elemek száma" és az "Oszlopok száma" együttesen alakítják ki az egyes oldalakon megjelenő bevezető szövegek elhelyezkedését.

  Nézzünk egy példát:
  • A megjelenítendő tartalmi elemek száma: 13 (és már valamilyen szisztéma szerint sorba vannak rendezve).
  • A Teljes szélességű bevezető: 2
  • Az Oszlopok száma: 3
  • A Bevezetős elemek száma: 6


   A beállítás eredménye
   :

   • Az 1. és 2. tartalmi elem (bevezetője), a megjelenítő felület teljes szélességében, egymás alatt fog megjelenni.
   • Alattuk, a 3., 4. és 5. tartalmi elemek egymás mellett, a megjelenítő felület szélességének fejenként a harmadában lesznek láthatók.
   • Alattuk - ugyanebben az elrendezésben - a 6., 7. és 8. tartalmi elemek jelennek meg.

   • Egy lapozást követően, a két teljes szélességű megjelenítés eltűnik és a sorban következő 9. tartalmi elem a 3. tartalmi elem helyébe lép, a 10. elem intrója a 4. elem helyébe, és így tovább. Ez a megjelenítési ciklus addig ismétlődik, amíg vannak megjelenítendő tartalmi elemek.

 • Rendezés módja: Ebben a mezőben azt állíthatja be, hogy az aktuális címkéhez tartozó tartalmi elemek mely paraméterük alapján és milyen irányban legyenek sorbarendezve: létrehozás dátuma, cím, szerző. Az előző bekezdésekben láthatta, hogy a tartalmi elemek sorrendje alapvető fontosságú a képernyőn való megjelenésük helye és módja szempontjából.

 • Címkenév mutatása a fejlécben: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez kapcsolódó tartalmi elemek blogos listázásakor a címke neve megjelenjen-e a weboldalon, a tartalmi rész fejlécében.
 • A tartalom site-jának URL-je: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez kapcsolódó tartalmi elemek blogos listázásakor, az egyes tartalmak site-jának az URL-je (elérése) megjelenjen-e a weboldalon.
 • Tartalom megnyitás, a saját site-ján: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez kapcsolódó tartalmi elemeket a rendszer hol nyissa meg. Az "igen" aktiválása esetén, a lista tartalmi elemeit a rendszer a létrehozásuk helyén (site-ján) nyitja meg, "nem" esetén pedig az aktuális (központi) oldalon. A megnyitás helye a tartalmi elemekben esetlegesen előforduló, elérési útvonallal rendelkező elemek (linkek, képek, videók, stb.) miatt fontos. Ha a megnyitás a létrehozási helytől eltérő site-on történik, akkor a rendszernek az említett összetevők elérési útvonalait a megnyitáskor korrigálnia kell.
 • Címke leírás megjelenítése: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez kapcsolódó tartalmi elemek blogos listázásakor, a címke  rövid leírása látható legyen-e közvetlenül a megjelenítő felület fejléce alatt, a weboldalon.
 • Címkekép megjelenítése: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt kép látható legyen-e a weboldalon, a címke tartalmi kapcsolatainak a blogos listázásakor.
 • Címkenév mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címke neve látható legyen-e a weboldali megjelenítő felületen, a címke tartalmi kapcsolatainak a blogos listázásakor.
 • Tartalom bevezetők megjelenítése: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemeknek a bevezetőként felvett szövegrészei megjelenjenek-e a weboldalon, a címke tartalmi kapcsolatainak a blogos listázásakor.
 • Tartalom címének mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek címei láthatók legyenek-e a weboldali megjelenítő felületen, a címke tartalmi kapcsolatainak a blogos listázásakor.
 • Tartalom címe linkes-e: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek címei linkként viselkedjenek-e a weboldali megjelenítő felületen, a címke tartalmi kapcsolatainak a blogos listázásakor.
 • Tovább link mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek blogos listázásakor az egyes tartalmak továbbolvasását, vagyis a teljes terjedelemben való megjelenítésüket lehetővé tevő linkek láthatók legyenek-e a weboldalon.
 • Szerző nevének mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek blogos listázásakor, azok szerzőinek a nevei láthatók legyenek-e a weboldalon.
 • Létrehozás dátumának mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek blogos listázásakor, azok létrehozási dátumai láthatók legyenek-e a weboldalon.
 • Módosítás dátumának mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek blogos listázásakor, azok módosítási dátumai láthatók legyenek-e a weboldalon.
 • PDF ikon mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek blogos listázásakor, az éppen aktuális tartalomból egy PDF generálást lehetővé tevő funkció ikonja látható legyen-e a weboldalon.
 • Nyomtató ikon mutatása: Ezzel a paraméterrel - az "igen" vagy a "nem" opció aktiválásával - azt állíthatja be, hogy a választott címkéhez rendelt tartalmi elemek blogos listázásakor, az éppen aktuális tartalom kinyomtatását lehetővé tevő funkció ikonja látható legyen-e a weboldalon.
^
Facebook
Instagram
Twitter