Infoartnet - Web Média Marketing

AWE [Pyramid] CMS - 3.x használati útmutató - Külső felhasználói felület

Tartalmi elemek

Az Eseménynaptár megjelenítő felületei

ugrás az oldal tetejére

Nézetváltási és keresési lehetőségek

Attól függően, hogy mekkora időintervallumot kíván egyszerre áttekinteni, választhatja a havi, heti, illetve napi nézetet az események megjelenítéséhez, de böngészhet különböző szűrési feltételekkel (pl. kategóriák szerint) egy listázó felületen, vagy akár rákereshet egy konkrét, Ön által ismert eseményre is.

Az imént felsorolt Eseménynaptár nézeteknek van egy közös (azonos megjelenésű), nézet-, és funkcióváltó ikonokból, valamint szűrési és keresési feltételekből álló "fejléce".

Eseménynaptár - kijelző felület

A közös ikonok

Eseménynaptár - előző ikon  

Előző hónap, hét, vagy nap. Ez annak megfelelően változik, hogy épp melyik megjelenítési nézet az aktív. Ha erre az ikonra klikkel, az Eseménynaptár átvált az éppen mutatott nónapot, hetet, vagy napot közvetlenül megelőző, azonos mértékű időintervallum, publikált eseményeinek a megjelenítésére.

Eseménynaptár - havi nézet ikon  

Havi nézet. Ha erre az ikonra klikkel, az Eseménynaptár átvált az éppen aktuális hónap eseményeinek a megjelenítésére.

Események - heti nézet ikon  

Heti nézet. Ha erre az ikonra klikkel, az Eseménynaptár átvált az éppen aktuális hét eseményeinek a megjelenítésére.

Események - napi nézet ikon  

Napi nézet. Ha erre az ikonra klikkel, az Eseménynaptár átvált az éppen aktuális nap eseményeinek a megjelenítésére.

Események - lista nézet ikon  

Lista nézet. Ha erre az ikonra klikkel, az Eseménynaptár átvált az aktuális események listás megjelenítésére.

Eseménynaptár - következő ikon  

Következő hónap, hét, vagy nap. Ez annak megfelelően változik, hogy épp melyik megjelenítési nézet az aktív. Ha erre az ikonra klikkel, az Eseménynaptár átvált az éppen mutatott nónapot, hetet, vagy napot közvetlenül követő, azonos mértékű időintervallum, publikált eseményeinek a megjelenítésére.

Esemény(ek) szűrése, keresése

Események szűrése, keresése

 • Szűrés

  A megjelenítendő eseményeket szűrheti Kategória és/vagy Típus szerint. A Típus, lényegében egy második kategorizálási lehetőség, mint a tartalmi elemek esetében, a Címke. A lényegi különbség a Kategória és a Típus között, hogy a Kategóriákhoz - a Típustól eltérően - színkódok is tartoznak, továbbá a Zimbra rendszerben (azzal összekapcsolva), a Kategóriák külön naptárakként funkcionálnak.

  A legördülő mezők értéklistáiban megjelenik az összes érvényben lévő (felvett) Kategória, illetve Típus. Egy Kategória vagy Típus kiválasztását követően a szűrés azonnal, automatikusan végrehajtódik és az eseménylista annak megfelelően frissül.

  Események - kategóriák

  Események - esemény típusok

  A szűrési paraméterek változtatásakor az éppen aktuális megjelenítési felület (Havi nézet, Heti nézet, stb.) - a kereséstől eltérően - nem módosul, csupán a kijelzett események száma változik a szűrésnek megfelelően.

  Fontos, hogy a megjelenítési nézet változtatásakor az aktuális szűrési paraméterek megmaradnak, vagyis "átöröklődnek" az új nézetre.

  Aktuális események
  : Minden olyan esemény, ami még nem ért véget. Egyformán ide tartoznak az épp most zajló, és a még el sem kezdődött események is.

  Korábbi események: A már lejárt időintervallumú, befejeződött események.
 • Keresés

  Ezzel a szabad szavas kereső funkcióval, egy linkpár segítségével külön-külön kereshet az "aktuális" (alapértelmezett) és a "korábbi", már befejeződött események szöveges adataiban, mint amilyen a Megnevezés, vagy a Leírás.

  Ez a kereső, az egyes eseményekhez csatolt szöveges állományokban - pl. a tartalmi elemekben és az űrlapokban - nem keres.

  A kereső, a kis és nagybetűk között nem tesz különbséget.

  Kereséskor az ikonok közül eltűnik a két lapozó funkció, mivel azokkal - az aktuális nézettől függő - időegységnyit lehet előre vagy hátra léptetni az időben, a keresés viszont nem idő-, hanem kulcsszó (kifejezés) függő. Emiatt van az is, hogy bármelyik megjelenítési nézet is az aktív, amikor Ön kiad egy keresési parancsot, a rendszer azonnal átvált a Lista nézetre.

  A jelen pédánkban beírjuk a kereső mezőbe az "előadás" kulcsszót, majd ráklikkelünk a "Keresés" funkciógonbra. A szűrke hátterű, találati lista fejléc bal oldalán kapunk egy visszaigazolást a keresett kifejezést illetően.

  Eseménynaptár - események keresése

  A fejléc alatti listázó felület nemüres, tehát az aktuális események között van a kulcsszóra találatunk,

  Eseménynaptár - keresés - találati lista

  a fejléc jobb oldalán van egy link, amire klikkelve ugyanezt a kulcsszót a korábbi események között is kereshetjük.


  Eseménynaptár - keresés - régebbi események

  A linkre klikkelve, a korábbi események közül kettő is tartalmazza a korábban már megadott kulcsszót, az előbbi link pedig visszavált az alapértelmezett, aktuális események közötti keresésre. A linkekre klikkelve, a másik adathalmazban történő keresés azonnal, automatikusan végrehajtódik.
 • Lapozás a találati listában

  Néha előfordul, hogy kereséskor a találatok száma nagyobb, mint az egyszerre megjelenítendő események száma. A lapozó felület automatikusan alkalmazkodik ezen paraméterek aktuális értékeihez, és a mindenkori arányukhoz igazítja a grafikáját. Ha szükséges, akkor vagy az egyszerre megjelenítendő események számát kell - 5 és 100 között - változtatnia, vagy a lapozó gombokkal kell navigálnia a találati lista egyes oldalai között.

  Eseménynaptár - keresés - találati lista lapozása

Havi nézet, heti és napi bontásban

Ezen a - havinaptár szerű - megjelenítési felületen egy konkrét hónap (alapértelmezésben az aktuális hónap) heti, illetve napi bontású, publikált eseményei jelennek meg.

Eseménynaptár - havi nézet

Ahányszor az ikonsor elején lévő (Előző hónap), vagy a végén lévő (Következő hónap) nyilra klikkel, az Eseménynaptár annak megfelelően egy-egy korábbi, vagy későbbi egész hónap eseményeit fogja mutatni. Egy-egy lapozáskor, az éppen megtekintett időintervallumot és dátumot, a rendszer megjegyzi.

Eseménynaptár - havi nézet - előző

Események - havi nézet - következő

Ha egy eltérő nézet-ikonra klikkel (Heti nézet, Napi nézet, Lista nézet), a választása függvényében módosul a feldolgozott és megjelenített időintervallum (1 hét, 1 nap) és a felület jellege.

Ha egy adott napon - pl. június 22-én - tetszőleges mértékben előre vagy hátra lapoz a Havi nézetben, majd átvált egy eltérő időintervallumot feldolgozó Heti-, Lista-, vagy Napi nézetre, akkor a rendszer az új nézetben, a választott hónapnak azt az időszeletét (hetét vagy napját) fogja megjeleníteni, amelyik a lapozáskori aktuális (vagy közvetlenül a lapozás előtt kijelölt) nap sorszámát (22-e) tartalmazza.

Csökkentheti a megjelenített eseményeket - ezáltal átláthatóbbá tehet egy esetleg nagyon sűrű képernyőt - Kategória és/vagy Típus szerinti szűréssel, továbbá a szabadszavas esemény kereső használatával. Ezen funkciók leírását lásd, a jelen fejezet "Esemény(ek) szűrése, keresése" című blokkjában.

A Havi nézetben megjelenített adatháló minden egyes sorszámozott eleme, az adott hónap egy-egy konkrét napjának felel meg. A cellák (napok) bal felső sarkában az aznapi hivatalos névnap látható, a jobb felső sarokban pedig a napnak a hónapon belüli aktuális sorszáma, vagyis a dátum. A cellákban esetlegesen megjelenő linkek, egy-egy konkrét esemény megnevezésének az első karakterei. A megnevezések (események) előtti színkódok azokra a kategóriákra utalnak, amelyekhez az adott események hozzá lettek rendelve.

Eseménynaptár - egy nap eseményei

Ha az egérkurzort valamelyik esemény fölé húzza, a kurzor közelében megnyílik egy box, ami az esemény teljes megnevezését és időintervallumát tartalmazza. Ha a program egésznapos eseményként lett rögzítve a rendszerben, akkor csak a nap(ok) kerül(nek) kijelzésre, a konkrét időpont (órák és percek) nem.

Eseménynaptár - egész napos esemény

Ha az esemény nem egésznapos, akkor - perc pontossággal - a konkrét időpontok is megjelennek.

Eseménynaptár - egy konkrét esemény ideje

Megjegyzés: Lehet egy esemény időintervalluma egy teljes hét, hónap, vagy akár hosszabb is, attól nem válik egésznapos eseménnyé, mivel lehet, hogy naponta csupán fél óráig, vagy még addig sem tart (pl.: a multiknál szokásos Stand Up, napi netmeeting, a műszakok előtti eligazítások, stb.). Az egésznapos eseményekre (Gyereknap, Nőnap, Karácsony, Húsvét, stb.) jellemző, hogy az esetükben nem létezik konkrét időpont, egész napra érvényesek. Vagyis azon a napon, egész nap, pl. Pünkösd van.

Egy-egy naptár cella vízszintes koordinátájánál az adott napot magába foglaló hét sorszáma, a függőleges koordinátájánál az adott nap neve (hétfő, kedd, szerda, stb.) olvasható le, a naptár fejlécében pedig az évszám és a hónap neve látható.

Eseménynaptár - konkrét dátum

Mint az előbb már láttuk, a Havi nézet esemény megjelenítő felületének első oszlopa, a hónap heteinek a jelölésére szolgál (egy sor = egy hét). Ha valamelyik hét sorszámára klikkel, megnyílik a kiválasztott hét összes eseményét megjelenítő Heti nézet, aminek az ismertetését lásd, a jelen fejezet következő, "Heti nézet" című blokkjában.

Eseménynaptár - hét kiválasztása

Eseménynaptár - heti nézet

Ha a Havi nézet valamelyik tartalommal (esemény bejegyzéssel) rendelkező napjának a felületére klikkel, akkor megnyílik a kiválasztott nap összes eseményét megjelenítő Napi nézet, aminek az ismertetését lásd, a jelen fejezet "Napi nézet" című blokkjában.

Eseménynaptár - egy konkrét nap kiválasztása

Eseménynaptár - napi nézet

Heti nézet, napi és óránkénti bontásban

Ezen az - asztalinaptár szerű - megjelenítési felületen, egy konkrét hét (alapértelmezésben az aktuális hét) napi, illetve "óra:perc" bontású, publikált eseményei jelennek meg, valamint az adott héten aktuális, egész-, és többnapos események..

Eseménynaptár - heti nézet

A többnapos és az egész heti események nem 00-tól 24 óráig tartó függőleges oszlopokként töltik ki az egész megjelenítő felületet, hanem közvetlenül a fejléc alatt, sorszámozott, vízszintes sávokként az érintett nap(ok)nál kerülnek kijelzésre.

A Havi nézethez hasonlóan, ahányszor az ikonsor elején lévő (Előző hét), vagy a végén lévő (Következő hét) nyilra klikkel, az Eseménynaptár annak megfelelően egy-egy korábbi vagy későbbi hét eseményeit fogja mutatni. Egy-egy lapozáskor, az éppen megtekintett időintervallumot és dátumot, a rendszer megjegyzi.

Ha egy eltérő nézet-ikonra klikkel (Havi nézet, Napi nézet, Lista nézet), a választása függvényében módosul a feldolgozott és megjelenített időintervallum (1 hónap, 1 nap) és a felület jellege.

Egy napi pontosságú időszeletnek létezik egy-egy év, hónap, hét és nap paramétere. Ha Ön tetszőleges mértékben előre vagy hátra lapoz a Heti nézetben, majd átvált egy eltérő időintervallumot feldolgozó Havi-, Lista-, vagy Napi nézetre, akkor a rendszer a lapozással kijelölt időszeletnek az új nézethez igazodó paraméterét fogja megjeleníteni. Havi nézet választása esetén az új dátum hónapját, Lista nézetnél a hetét, Napi nézetnél pedig a lapozáskor aktuális (vagy a közvetlenül előtte kijelölt) napját.

Akár csak a Havi nézetnél, itt is csökkentheti a megjelenített eseményeket Kategória és/vagy Típus szerinti szűréssel, illetve a szabadszavas kereső használatával. Ezen funkciók leírását lásd, a jelen fejezet "Esemény(ek) szűrése, keresése" című blokkjában.

A Heti nézetben megjelenített minden eseménycsík/oszlop, az adott hét egy-egy konkrét eseményének felel meg. Az eseménycellák linkjei, egy-egy konkrét esemény megnevezésének az első karakterei. A megnevezések (események) előtti színkódok itt is azokra a kategóriákra utalnak, amelyekhez az adott események hozzá lettek rendelve.

Ha az egérkurzort valamelyik esemény fölé húzza, a kurzor közelében megnyílik egy box, ami az esemény teljes megnevezését és időintervallumát tartalmazza. Ha a program egésznapos eseményként lett rögzítve a rendszerben, akkor csak a nap(ok) kerül(nek) kijelzésre, a konkrét időpont (órák és percek) nem.

A Heti nézet fejléce is tartalmazza az évszámot és a hónap nevét, de megjelenik benne az éppen mutatott hét sorszáma is. A megjelenítő felület vízszintesen napi, függőlegesen pedig "óra:perc" osztású. A fejléc cellák tartalmazzák a hét napjainak a sorszámát (dátumot), a napok neveit (hétfő, kedd, stb.) és az esedékes névnapokat.

A nem egész-, és nem többnapos események az érintett nap sávjában, a kezdés időpontjától a befejezésig (óra:perc) terjedő, függőleges oszlopokként jelennek meg a kijelző felületen.

Eseménynaptár - heti nézet felépítés

Ha valamelyik napon több, egymást időben átfedő esemény is van, akkor az egyes események sávszélessége az átfedések mértékének függvényében a felére, harmadára, stb. csökken. A Heti nézetnél is érvényes - és az egymást átfedő eseményeknél rendkívül hasznos is -, hogy az egérkurzort egy-egy esemény fölé húzva, egy információs boxban megjelenik a kiválasztott esemény teljes neve és az időpontjai.

Eseménynaptár - heti nézet - egy nap eseményei

Ha a Heti nézet fejlécében valamelyik nap nevére vagy sorszámára klikkel, akkor megnyílik a kiválasztott nap összes eseményét megjelenítő Napi nézet, aminek az ismertetését lásd, a jelen fejezet következő, "Napi nézet" című blokkjában.

Eseménynaptár - heti nézet - egy nap kiválasztása

Ha a Heti nézet valamelyik eseményének a nevére klikkel (nem elég az eseménysávba kattintani, a megnevezésre kell), akkor megnyílik a kiválasztott eseményről egy információs felület.

Eseménynaptár - több napos esemény kiválasztása

Eseménynaptár - egy konkrét esemény

Ha az "e-mail cím" mezőben megad egy érvényes elérést, majd az "Elküld" gombra klikkel, akkor a rendszer az adott címre a következő formátumú üzenetet küldi:

Eseménynaptár - esemény küldése e-mailben

Esemény megjelenése az e-mail boxban

Az eseményhez a saját leírásukon kívül, tetszés szerinti számú tartalmi elem, link, és/vagy űrlap kapcsolható (programfüzet, jelentkezési / regisztrációs lap, szállásfoglalás, stb.), amelyek egy konkrét esemény megtekintésekor szintén megjelennek a képernyőn, illetve a linkjeikre klikkelve megnyithatók, illetve behívhatók.

 

Napi nézet

Ezen a megjelenítési felületen egy konkrét nap (alapértelmezésben az aktuális nap) "óra:perc" bontású, publikált eseményei jelennek meg, valamint az adott napon aktuális, egész-, és többnapos események.

Eseménynaptár - napi nézet

A több-, vagy egésznapos események nem 00-tól 24 óráig tartó függőleges oszlopokként töltik ki az egész megjelenítő felületet, hanem közvetlenül a fejléc alatt, sorszámozott, vízszintes sávokként kerülnek kijelzésre.

A többi nézethez hasonlóan, ahányszor az ikonsor elején lévő (Előző nap), vagy a végén lévő (Következő nap) nyilra klikkel, az Eseménynaptár annak megfelelően egy-egy korábbi vagy későbbi nap eseményeit fogja mutatni. Egy-egy lapozáskor, az éppen megtekintett időintervallumot és dátumot, a rendszer megjegyzi.

Ha egy eltérő nézet-ikonra klikkel (Havi nézet, Napi nézet, Lista nézet), a választása függvényében módosul a feldolgozott és megjelenített időintervallum (1 hónap, 1 hét) és a felület jellege.

Ha Ön tetszőleges mértékben előre vagy hátra lapoz a Napi nézetben, majd átvált egy eltérő időintervallumot feldolgozó Havi-, Heti-, vagy Lista nézetre, akkor a rendszer a lapozással kijelölt napnak (dátumnak) az új nézethez igazodó paraméterét fogja megjeleníteni. Havi nézet választása esetén az új dátum hónapját, Heti-, és Lista nézetnél pedig a hetét.

Akár csak a többi nézetnél, itt is csökkentheti a megjelenített eseményeket Kategória és/vagy Típus szerinti szűréssel, illetve a szabadszavas kereső használatával. Ezen funkciók leírását lásd, a jelen fejezet "Esemény(ek) szűrése, keresése" című blokkjában.

A napi nézetben megjelenített minden eseménycsík/oszlop, az adott nap egy-egy konkrét eseményének felel meg. Az eseménysávok linkjei, egy-egy konkrét esemény megnevezésének az első karakterei. A megnevezések (események) előtti színkódok itt is azokra a kategóriákra utalnak, amelyekhez az adott események hozzá lettek rendelve.

Ha az egérkurzort valamelyik esemény fölé húzza, a kurzor közelében megnyílik egy box, ami az esemény teljes megnevezését és időintervallumát tartalmazza. Ha a program egésznapos eseményként lett rögzítve a rendszerben, akkor csak a nap(ok) kerül(nek) kijelzésre, a konkrét időpont (órák és percek) nem.

A Napi nézet fejléce tartalmazza a komplett dátumot (év, hónap, nap), a hét sorszámát, a nap megnevezését és az aktuális névnapot. A megjelenítő felület vízszintesen csak az aktuális napot tartalmazza, függőlegesen pedig "óra:perc" osztású.

A nem egész-, és nem többnapos események, a kezdés időpontjától a befejezésig (óra:perc) terjedő, függőleges sávokként jelennek meg a kijelző felületen.

Ha az adott napon több, egymást időben átfedő esemény is van, akkor az egyes események sávszélessége az átfedések mértékének függvényében a felére, harmadára, stb. csökken.

Eseménynaptár - napi nézet - esemény

Itt is érvényes, hogy az egérkurzort egy-egy esemény fölé húzva, egy információs boxban megjelenik a kiválasztott esemény teljes neve és időpontjai.

Ha a Napi nézet valamelyik eseményének a nevére klikkel, megnyílik a Heti nézetnél már ismertetett esemény információs felület, amit e-mailen keresztül elküldhet az ismerőseinek.

Lista nézet

Ezen a - teljes szélességű blogos listázó szerű - megjelenítési felületen, egy konkrét hét (alapértelmezésben az aktuális hét) publikált eseményei jelennek meg napi bontásban, a napok és az azokon belüli események grafikus elkülönítésével.
A képen egy kiválasztott nap eseményei jelennek meg listzva.

Eseménynaptár - lista nézet

Ebben a nézetben a hét összes napja megjelenik - hétfőtől vasárnapig -, akár van az adott napokon bejegyzett esemény, akár nincs.

Eseménynaptár - heti lista nézet

A hét napjai középszürke hátterű fejlécekkel különülnek el egymástól, illetve az egyes eseményektől és azok fehér adatsoraitól. A napok fejlécei a teljes dátumot, a nap nevét és a hét sorszámát tartalmazzák, az egyes napokon belüli események világosabb szürke fejléceiben pedig az események linkes megnevezése látható.

A többnapos, illetve az egész heti események a hét valamennyi érintett napjánál, változatlan tartalommal és formában kerülnek kijelzésre.

A többi nézethez hasonlóan, ahányszor az ikonsor elején lévő (Előző hét), vagy a végén lévő (Következő hét) nyilra klikkel, az Eseménynaptár annak megfelelően egy-egy korábbi vagy későbbi hét összes napját, illetve azok eseményeit fogja mutatni. Ha a többi ikonra klikkel, a választása függvényében módosul a feldolgozott és megjelenített időintervallum és/vagy a felület jellege (1 hónap, 1 hét, 1 nap).

Akár csak a többi nézetnél, itt is csökkentheti a megjelenített eseményeket Kategória és/vagy Típus szerinti szűréssel, illetve a szabadszavas kereső használatával. Ezen funkciók leírását lásd, a jelen fejezet "Esemény(ek) szűrése, keresése" című blokkjában.

Eseménynaptár - lista nézet szűréssel

A Lista nézetben nincsenek kategória színkódok, mivel a megjelenített események adatai között szerepel a Kategória megnevezése. Nem él az egérkurzor hatására feljövő információs box sem, mivel annak a tartalma (az esemény neve és időpontjai) is alapból látható.

Ha a Lista nézet valamelyik fejlécében egy linkes megnevezésre klikkel, egy új felületen láthatóvá válik az adott eseményhez kapcsolódó, valamennyi publikus információ. Megnyílnak a hozzá rendelt tartalmi elemek, valamint űr-, és honlap linkeken keresztül, további csatolmányokat érhet el.

Eseménynaptár - esemény megjelenése

A "Mini naptár" komponens

Lehetősége van a publikált eseményeket, az Eseménynaptáron kívül, egy ahhoz dinamikusan kapcsolódó külön felületen, a "Mini naptár"-ban is megjeleníteni.

Ez a komponens nem az Eseménynaptár része, de szorosan kötődik az adott funkcióhoz.

Eseménynaptár - mininaptár

Ez a felület csupán kijelzi - lényegében reklámozza és szem előtt tartja - egy adott hónap publikált eseményeit és lehetőséget biztosít, azok eléréséhez.

A fekete háromszöggel jelölt naptár cellák tartalmazzák a publikált eseményeket. Ha az egérkurzort egy ilyen konkrét napot megtestesítő cella fölé húzza, egy információs boxban megjelennek az adott nap eseményeinek a megnevezései.

Eseménynaptár - mininaptár - egy nap

Ha az Ön számára érdekesnek ígérkező eseményt lát az információs boxban, akkor klikkeljen az adott naptár cellában lévő dátum linkre.

A klikkelés hatására megnyílik az Eseménynaptár Napi nézet felülete, a választott nap publikált eseményeivel.

Eseménynaptár - mininaptár és esemény komponens

Ha nem egy napra, hanem a fejlécben megjelenő - aktuális vagy beállított - dátum linkre (év, hónap) klikkel, akkor az annak megfelelő Havi nézet nyílik meg az Eseménynaptárban.

Eseménynaptár - mininaptár -havi nézet

Ezek a bővebb megjelenítések már az Eseménynaptár felületén történnek, így további eseményeket tud keresni vagy áttekinteni, a megfelelő nézetek és/vagy szűrési feltételek használatával.

A valós dátum szerinti aktuális napot - jelen példánkban: 2011. június 23-át - mindegyik naptár felületen, egy-egy halvány keret jelöli (lásd, az előző ábrát).

A komponens, alapértelmezésben az éppen aktuális hónapot mutatja, de a dátum előtti, illetve mögötti nyilakra klikkelve, egyszerre egy-egy hónapnyit lehet előre vagy vissza lapozni az időben.

Eseménynaptár - mininaptár - léptetés

Az "Események box" komponens

Egy másik, Eseménynaptáron kívüli, de ahhoz dinamikusan kapcsolódó felület, az "Események box", vagy más néven: "Esemény doboz". Ebben az események megnevezésein kívül, azok kezdő és befejező időpontjai is alapból láthatók.

Eseménynaptár - kiemelt események

A felület célja és funkciója megegyezik a Mini naptáréval, vagyis felkelti a figyelmet egyes eseményekre, reklámozza és szem előtt tartja azokat, illetve navigációs kiinduló pontként szolgál az elérésükhöz.

Egy-egy Esemény box tartalma annak a függvényében eltérő, hogy az Fő-, vagy helyi oldalon helyezkedik-e el. Ez a komponens, egy helyi site-on mindig az éppen aktuális eseményeket jeleníti meg, a központi oldalon pedig a Főoldalra kért és el is fogadottakat.

Megjegyzés: Egy-egy esemény Főoldalon való megjelenését - egy egyszerű igényléssel - bármelyik adminisztrátor kezdeményezheti, de a kérés elfogadását vagy elutasítását, csak egy arra megfelelő jogosultsággal rendelkező adminisztrátor végezheti. A boxban megjelenő események száma és sorrendje - szintén egy plusz jogosultsággal rendelkező adminisztrátor által - paraméterezéssel állítható.

Ha az Esemény dobozban egy megnevezésre klikkel, a rendszer megjeleníti az adott esemény részletes adatait, továbbá láthatóvá válnak a hozzá kapcsolódó egyéb információk, illetve azok linkjei: tartalmi elemek, űrlapok, honlapok és egyéb linkek.

Eseménynaptár - kiemelt események

Ez a bővebb megjelenítés már az Eseménynaptár felületén történik, így további eseményeket tud keresni vagy áttekinteni, a megfelelő nézetek és/vagy szűrési feltételek használatával, de kérheti egy másik esemény megnyitását, az Esemény boxból is.

ugrás az oldal tetejére


Előző Tartalomjegyzék Fel Következő
^
Facebook
Instagram
Twitter